Zorgverzekeraars kiezen voor samenwerking met grote partijen en geven de voorkeur aan samenwerking in netwerken en met andere zorgverleners, zoals huisartsen, specialisten en andere paramedische beroepen. Dat doen we met de gezondheidscentra Raalte-Westdorp in Luttenberg, Heeten en Mariënheem.

Zorgmail

Via zorgmail (in een beveiligde ICT omgeving) kunnen wij altijd en eenvoudig contact leggen met uw eigen huisarts in Salland. Indien u naar de specialist gaat zorgen wij (indien gewenst) voor een rapportage die wij opsturen naar ziekenhuis/kliniek of aan u meegeven.

Netwerken

Fysiotherapie Salland is lid van de  volgende beroepsnetwerken:

  • Praktijkregister Keurmerk Fysiotherapie
  • Beroepsvereniging Fysiotopics
  • Algehele beroepsvereniging en belangenorganisatie KNGF

Vakinhoudelijke netwerken

We zijn vertegenwoordigd in diverse fysiotherapeutische inhoudelijke netwerken, voor COPD, hartrevalidatie, handtherapie, diabetes, Fyranet / reuma, arbeidsfysiotherapie, schoudernetwerk Deventer en Zwolle. We nemen ook deel aan het gemeentelijk programma Raalte-Gezond en zijn lid van Topsport-Overijssel.

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkings verbanden

Sinds 2016 is Fysiotherapie Salland toegetreden tot ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of en atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit gebeurt onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNEt jaarcongres en door onderzoek. Dit alles faciliteert een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maakte de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.

Bij Fysiotherapie Salland werken meerdere geriatriefsyiotherapeuten waarbij Wieneke Oosthoek is aangesloten bij ParkinsonNet. Zij verzorgt de coördinatie rondom de behandeling van Parkinson.

Samenwerking Fysio10 IJsselland

De coöperatie Fysio 10 IJsselland is een samenwerkingsverband van tien fysiotherapiepraktijken in de regio IJsselland.

De coöperatie fysio 10 IJsselland is preferred providor van zorgverzekeraar Salland. Dit betekent dat de coöperatie bijzondere zorgafspraken heeft gemaakt met de zorgverzekeraar voor de ketenzorg, zoals Diabetes Mellitus type II, COPD en Hartfalen.

Samenwerking Fysergo

Voor de Gemeente Raalte en Olst-Wijhe hebben wij een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van arbeidsfysiotherapie en multidisciplinaire samenwerking voor werknemers van deze gemeenten. Hierbij vindt nauwkeurig overleg plaats met de arboarts van de gemeente.

Sportverenigingen

Binnen Salland hebben wij zeer goede contacten met bijna alle sportverenigingen en sportscholen. Dit gaat van trainer, bestuur tot sportmasseurs. Regelmatig zijn onze fysiotherapeuten ook actieve leden binnen de vereniging als sportliefhebber of ondersteuning op fysiotherapeutisch vlak.
Met Handbalvereniging Kwiek, Voetbalvereniging Rohda Raalte de Carmel Handbalschool (CHS) en Atletiekvereniging Salland (AV Salland) heeft Fysiotherapie Salland een samenwerkingsconvenant.

Paramedisch ouderenteam Salland.

In januari 2016 is het Paramedisch Ouderenteam Salland van start gegaan. Dit multidisciplinaire behandelteam levert optimale en specialistisch behandeling aan ouderen in Raalte en omgeving.

Het team is een samenwerkingsverband tussen de in Raalte reeds bekende praktijken:
Diëtisten Groep NL, Ergotherapie Salland, Fysiotherapie Salland en Logopediepraktijk Salland.

Voor meer info: zie pagina Paramedisch ouderenteam Salland