Kinderfysiotherapie Raalte

Kinderen leren spelenderwijs. Door te spelen en te bewegen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en hun motoriek. Veel meer dan bij volwassenen hebben kinderen te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Kinderen zijn geen mini-volwassenen. Daarom bieden wij kinderfysiotherapie als specialisatie.

Onze kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar met motorische problematiek. De motorische ontwikkeling verloopt niet bij ieder kind hetzelfde. Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van het algemene patroon. Soms ontwikkelt een kind klachten of signaleert u als ouders/verzorgers iets in de motoriek. Hier kunt u vragen over hebben. Dan kunt u met die hulpvraag terecht bij de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Salland.

Mogelijke indicaties bij kinderfysiotherapie:

  • vertraagde motorische ontwikkeling van uw baby
  • veel vallen/struikelen van uw peuter, afwijkend looppatroon
  • vertraagde fijnmotorische ontwikkeling (knippen, kleuren, schrijven)
  • afwijkende houding/looppatroon
  • sportblessures
  • pijnklachten
  • alles rondom fitheid (oververmoeid, overgewicht, verminderde conditie etc.)

Tijdens de behandeling staat uw kind centraal en wordt u als ouder(s) nauw betrokken. De behandeling vindt in de praktijk plaats of bij u aan huis; afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de hulpvraag

Verwijzing:

Een kinder- of huisarts kan u doorverwijzen naar de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Salland. U kunt ook zelf een afspraak maken voor een onderzoek of oriënterend gesprek. Een verwijzing is dus niet per se nodig. Kinderfysiotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat uw kind tot 18 jaar automatisch verzekerd is voor kinderfysiotherapie en u geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

De kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Salland heeft zich na haar opleiding fysiotherapie gespecialiseerd. Ze beschikt over jarenlange praktijkervaring en is opgenomen in het kwaliteitsregister van de NVFK (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kind- en jeugd gezondheidszorg).

Januari 2021: Start Cool2BEfit

Onze kinderfysiotherapeuten zijn betrokken en uitvoerend bij het project “Cool2BEfit”. Dit project is gestart in januari 2021.

Klik op ons nieuwsbericht voor meer info

Over onze kinderfysiotherapeute

Over onze kinder fysiotherapeute

Bij Fysiotherapie Salland bent u aan het goede adres voor kinderfysiotherapie in Raalte. Heeft u  vragen of uw kind voor fysiotherapie in aanmerking komt? Neem dan gerust contact met ons op.

Klasina Klein Lebbink
k.kleinlebbink@fysiotherapiesalland.nl

Melanie Reimert
m.reimert@fysiotherapiesalland.nl

Kinderfysiotherapie in Raalte
Neem contact met ons op:

T: 0572 – 351040
info@fysiotherapiesalland.nl