Wat is FysioFit?

FysioFit is een succesvolle formule om bewegingsproblemen en blessures te verminderen en te voorkomen. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 10 personen gedurende trainingen van 1 uur. De training staat onder deskundige fysiotherapeutische begeleiding. Tijdens de FysioFit trainingen staat het verbeteren van uw conditie, het vergroten van uw kracht en het soepel houden van uw gewrichten en spieren centraal. FysioFit is een groepstraining in circuitvorm waarbij iedereen op zijn/haar niveau kan sporten. Alle delen van het lichaam komen in een zeer gevarieerd programma aan bod, zo is elke training anders. Uw begeleidend fysiotherapeut biedt u oefeningen op maat aan.

Voor wie?

Uit ervaring blijkt dat dit bijvoorbeeld patiënten kunnen zijn die voorheen individueel zijn behandeld bij ons in de praktijk. Dit heeft te maken met de positieve werking van FysioFit voor het onder controle houden van langdurig en/of chronische lichamelijk klachten. Daarnaast heeft FysioFit een preventieve werking tegen het ontstaan van lichamelijke klachten. FysioFit is voor jong en oud en voor mensen die onder begeleiding van een fysiotherapeut willen trainen in kleinere, vaste groepen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw lichamelijke klachten en conditie om zo aan uw doelstellingen te werken.

Kenmerken Fysiofit op een rijtje

  • Trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut.
  • Groepen van maximaal 8 personen.
  • U schrijft zich in voor een vaste trainingstijd van 1 uur (’s ochtends of ’s avonds).
  • Er is mogelijkheid om uw les in te halen indien u een keer verhinderd bent.
  • Er vindt een intake plaats waarbij uw kracht en conditie wordt gemeten.
  • Bij de intake zit een uitleg van de mogelijkheden en vindt een inventarisatie plaats van uw doelstellingen en lichamelijke klachten waarmee rekening zalt worden gehouden.
  • U traint bij voorkeur met hartslagmeter.
  • De (kracht) apparatuur wordt ingesteld met behulp van een vooraf ingesteld pasje.
  • U heeft een persoonlijk programma, maar indien gewenst doen we ook groepsoefeningen.

De kosten

FysioFit wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. Het wordt dus ook niet gedeclareerd als fysiotherapeutische behandelingen. Daarom zal er worden betaald in abonnementsvorm. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk, daarbij worden er eenmalig kosten gerekend voor de intake. U kunt maandelijks opzeggen, dit dient u minimaal 1 maand van te voren aan te geven.

FysioFit A (één keer per week onder begeleiding trainen)
€44,- p/m