Gaat uw conditie achteruit?
Neemt de kracht in uw benen af?
Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord?

Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.
De geriatrie – fysiotherapeut kan u hier bij helpen!

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Hij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld:

  • beroerte
  • ziekte van Parkinson
  • dementie
  • osteoporose
  • hart- en longproblematiek

De geriatriefysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren of voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Alle behandelingen voor ouderen kunnen zowel in onze praktijk als bij u thuis worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over deze behandelmethode of heeft u vragen? Stuur gerust een berichtje naar één van onze therapeuten: Ron Prins r.prins@fysiotherapiesalland.nl of Nienke Hoonhorst n.hoonhorst@fysiotherapiesalland.nl. Natuurlijk kunt u ook even bellen op nummer 0572-351040

Paramedisch ouderenteam Salland

In januari 2016 is het Paramedisch Ouderenteam Salland van start gegaan. Dit multidisciplinaire behandelteam levert optimale en specialistisch behandeling aan ouderen in Raalte en omgeving.

Voor meer info: zie pagina Paramedisch ouderenteam Salland