Thema-avond  dry needling bij Fysiotherapie Salland

Woensdagavond tien februari vond bij Fysiotherapie Salland alweer de derde thema-avond plaats. De bedoeling is om per kwartaal een dergelijke avond op de praktijk aan de Jan van Arkelstraat te laten plaatsvinden. Tijdens deze avond wordt iedere keer een ander specialisme binnen de praktijk uitgelicht.

Onderwerp van deze avond was dry needling. Na een kop koffie met cake begon fysiotherapeute Moniek Thomassen met een presentatie over wat dry needling inhoudt. Inmiddels  past ze deze als behandeling nu ruim twee en een half jaar toe. Het doel van deze avond was om de toehoorders inzicht te geven in de behandelmethode, hoe een behandeltraject eruit ziet en wanneer deze behandeling een indicatie is om toe te passen. Na het theoretische gedeelte werd nog een praktijkdemonstratie gegeven zodat mensen konden zien hoe een behandeling in zijn werk gaat.

Als laatste konden mensen zelf eens ervaren hoe lastig het kan zijn om een triggerpoint op te zoeken. De deelnemers mochten proberen met de dry-needle naald, een stukje chocolade in een brownie te vinden. Uiteraard mocht deze brownie nadien soldaat worden gemaakt.

Al met al was het een zeer geslaagde avond met veel interactie en vragen vanuit de aanwezigen.

Dry Needling themaavond 2 Dry Needling themaavond 4Dry Needling themaavond 1