Raalte, 30 april 2020

Corona-update

Vandaag is het onze beroepsvereniging KNGF gelukt om in overleg met RIVM en de overheid tot een overeenstemming te komen om de fysiotherapie weer te gaan starten en opschalen.

Om de gevolgen van het coronavirus te beperken gaven wij gedurende de lockdown fysiek in de praktijk alleen de noodzakelijke zorg die echt niet langer kon wachten en anders onomkeerbare schade zou geven. Daarnaast is er door onze fysiotherapeuten zorg verleend “op afstand” middels videoconsulten en met behulp van telefoon en email.

Daar komt dus nu verandering in. Het RIVM heeft groen licht gegeven voor ruimere mogelijkheden voor de fysiotherapie.

Het bericht van het KNGF: “Vandaag kwam van het RIVM en VWS (eindelijk!) het bericht waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Goed nieuws én een beslissing die ook echt niet nog langer uitgesteld kon worden.

Uiteraard zullen er nog altijd restricties blijven voor bepaalde patiëntengroepen i.v.m. hun kwetsbaarheid voor het corona-virus. Wij zullen daar ook uiterst nauwkeurig mee omgaan. Welke dit zijn wordt morgen duidelijk.

De verwachting is dat morgen (1-mei-2020) het exacte stappenplan van onze beroepsvereniging is uitgewerkt en wordt gecommuniceerd naar alle praktijken. Wij zullen dit dan vanaf maandag 4 mei gaan implementeren in de praktijk en dus van start gaan. De afgelopen weken zijn er binnen onze praktijk al veel zaken afgestemd en voorbereid en samen is er hard gewerkt om de praktijk optimaal voor te bereiden op volgende week.

Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Houdt de website de komende dagen in de gaten voor een verdere uitwerking van de mogelijkheden. U kunt ons daarnaast per mail en/of telefoon bereiken. Morgen zijn we het best bereikbaar in de ochtend (tot 12u), maar vanaf volgende week weer volledig bereikbaar op werkdagen zoals u van ons gewend was.

Lees verder het volgende nieuwsbericht:

NOS

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie Salland